fbpx

Helsingborg Studentflak måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att tillfälligt ställa in Studentflak 2021. Det rådande läget och i samband med senaste informationen från Transportstyrelsen gör att vi inte kan genomföra studentkorteger som planerat under Studenten 2021. Vi håller koll på läget och kommer att informera alla skolor som har bokat med oss detta året.

Transportstyrelsen förlänger de tillfälliga reglerna som innebär förbud mot att åka på bland annat lastbilsflak. Det innebär att nästa års studentkorteger inte är tillåtna.

I maj 2020 beslutade Transportstyrelsen att upphäva de bestämmelser som gjort det möjligt att fira på studentflak eller åka med karnevalståg. Då som nu skedde det eftersom firande med studentflak inte är förenligt med Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att motverka smittspridning av covid-19 i samhället.

De tillfälliga reglerna förlängs nu till och med den 30 juni 2021. Det innebär att det under första halvåret 2021 inte är möjligt att använda bilar med flak, eller släpvagnar eller efterfordon som dras av bil eller traktor eller motorredskap för att transportera fler passagerare än vad fordonet är avsett för.

– Vi förlänger föreskriften i sex månader, men vi kan upphäva den tidigare eller förlänga den ytterligare om läget förändras, säger Kristofer Elo, utredare på Transportstyrelsen.

Leave a Reply